Hva er et smartkort

Et smartkort er et fleksibelt plastkort, vanligvis laget av PVC, som inneholder en eller flere innebygde integrerte kretser. Den integrerte kretsen i et smartkort kalles ofte ICC, Smart Card Chip, Smart Chip Modules eller Secure Microcontroller (Secure MCU), mens smartkortene ofte også refereres til som smartkort, chipkort, IC-kort, ICC eller CPU-kort.

Det fysiske kjennetegn ved et smartkort er spesifisert av ISO / IEC 7816-1 (Identifikasjonskort - Integrerte kort - Del 1: Kort med kontakter - Fysiske egenskaper) mens plasseringene og dimensjonene for kontaktene er spesifisert av ISO / IEC 7816-2 (Identifikasjonskort - Integrerte kort - Del 2: Kort med kontakter - Dimensjoner og plassering av kontaktene).

Kontaktkortene inneholder normalt ikke noe batteri, og strømmen som er nødvendig for bruk, leveres av Smart Card Reader som fungerer som kommunikasjonsmedium mellom smartkortet og verten (f.eks. Smartphone, datamaskin, POS). Kontakt smartkortleserens grensesnitt med smartkortene ved hjelp av opptil åtte kontakt-PIN-koder mens kontaktløse smartkortlesere ikke trenger fysisk kontakt med kortet. Kontaktplaten på kortet er forgylt, og to av dem (RFU) brukes normalt ikke.

Mens posisjonen, minimum og maksimale dimensjoner og plassering av kontaktplaten er standardiserte, kan kontaktplatenes utforming være fritt designet av chipprodusenten eller av kortleverandørene.

Kontaktpadsene er koblet til brikken ved hjelp av ekstremt tynne bindingsledninger som er begravet inn i innkapslingsharpiksen.

Tverrsnittsvisning av strukturen og emballasjen til en smartkortbrikke

Smartkort kan klassifiseres etter typen chip som er implantert innenfor kortet og hvordan kortet bytter data med kortleseren. Illustrasjonen nedenfor klargjør klassifiseringen:

MCU kort / mikroprosessorkort

Mikroprosessorkort innebærer en mikromodul som inneholder en eller flere silisiumintegrerte kretsbrikker med minne og mikroprosessor. Mikroprosessorkort har databehandlingsfunksjoner og er konseptuelt tilsvarende en datamaskin med eget OS kalt Card Operating System (COS), et filsystem og applikasjoner. Flere applikasjoner kan lastes på et MCU-kort.

Minnekort

Brikken på et minnekort holder og lagrer data i EEPROM eller Flash Memory, men det er ingen prosessor og derfor er det ingen prosesseringsegenskaper. Minnekort er et sikkert og populært alternativ til magnetiske stripekort.

Skjermkort

Skjermkort er smartkort som i tillegg til standardbrikken innebærer minst et batteri, en ekstra chip og en LCD-skjerm som brukes til å vise hemmelige nøkler eller One Time Passwords.

Kontaktløse Smart Cards

Et kontaktfritt smartkort innebærer integrerte kretser og minst en antenne som kommuniserer med terminalen via radiobølger.

Hybridkort

Et hybridkort er en type smartkort som innebærer to chips, en som kommuniserer via kontaktgrensesnittet og en andre som brukes til å kommunisere via det kontaktløse grensesnittet. Hybridkort er en gang kalt Twin Cards. Selv om de fortsatt er på markedet, er deres bruk i jevn nedgang.

Dual Interface Smart Cards

Et Dual Interface Smart Card, også kjent som Combi-kort), er en type smartkort som integrerer en enkelt chip som klarer å håndtere både kontakten og det kontaktløse grensesnittet.

Sprengt visning av et dobbeltgrensesnitt smartkort.

Multi Component Cards

Multi Component Cards er smartkort som i tillegg til standardbrikken bruker en eller flere elektroniske komponenter, f.eks. Batteri, LCD-skjerm, fingeravtrykkssensor.