Smartkort har mange applikasjoner

Smartkort legitimasjon går langt utover en enkel sveiping.

En høyskole campus er et perfekt eksempel for å illustrere hvor smart legitimasjon går langt utover tradisjonelle identifikasjonskort. I tillegg til individuell profilinformasjon kan de gi studentene trygg tilgang til alt fra residens, rekreasjonsfasiliteter og datanettverk til sikre betalingsmåter i spisesteder og salgsautomater.

For eksempel i vaskerommet i høgskole sovesaler, smarte kort eller smarte telefoner kan brukes til å automatisere vaskemaskinene og tørketrommene, eliminerer behovet for en kasse, økende bekvemmelighet og redusere trusselen mot tyveri. Noen legitimasjonsalternativer tillater selv at enkeltpersoner bruker kortene sine for tilgang til akademisk informasjon og personlige dokumenter.

La oss oppsummere og liste opp de forskjellige programmene som den sikre sikkerhetsadministratoren kan vurdere for smart implementering av legitimasjon:

Fysisk legitimasjonsadministrasjon

Administrativ administrasjon

Provisjons- eller tilgangsrettigheter tildelt

De-provisjon eller tilgangsrettigheter tilbakekalt

Ansvarsfordeling

Parkeringstillatelse administrasjon

Eiendomspassadministrasjon

Overensstemmelse / styringsrapportering og revisjon

System feilsøking og vedlikehold

Alarm korrelasjon og respons

Nødkommunikasjon og varsling

Videoanalyseprogrammer (folk teller, oppførsel sporing, etc.)

Identifikasjon

Tid og fremmøte

Logisk tilgang

Forsendelsesbekreftelse for forsyninger

Tilleggsrettigheter på forskjellige steder, inkludert kafeteria

Dokumentutskrift

Biometrisk mal lagring

La oss heller ikke glemme bygningsstyringssystemet. Hvis tilgangskontrollsystemet merker at noen er i en bestemt del av bygningen, kan klimaanlegg og belysning aktiveres. Når den personen forlater, kan enten tilgangskontrollen eller videosystemet automatisk fortelle bygningsadministrasjonen å slå av disse systemene. Dette kan spare penger og ressurser, en potensiell grønn løsning som vil være nyttig når det gjelder å oppfylle smarte bygningskrav.