Smart Card Oversikt-smart kortleser

Et smartkort, vanligvis en type chipkort, er et plastkort som inneholder en innebygd dataplate, enten et minne eller en mikroprosessortype som lagrer og handler data. Disse dataene er vanligvis knyttet til enten verdi, informasjon eller begge deler, og lagres og behandles i kortets chip. Kortdataene transaksjoneres via en leser som er en del av et databehandlingssystem. Systemer som er forbedret med smartkort, er i bruk i dag gjennom flere viktige applikasjoner, inkludert helse, bank, underholdning og transport. Alle applikasjoner kan ha nytte av de ekstra funksjonene og sikkerheten som smartkortene gir. Ifølge Eurosmart vil verdensomspennende smartkortleveranser vokse 10% i 2010 til 5455 milliarder kort. Markeder som tradisjonelt har blitt betjent av andre maskinlesbare kortteknologier, for eksempel strekkode og magnetisk stripe, konverterer til smarte kort, da den beregnede avkastningen blir revidert av hver kortutsteder år etter år.

applikasjoner

Først introdusert i Europa for nesten tre tiår siden, utviklet smartkort som et lagret verdiverktøy for telefoner for å redusere tyveri. Som smartkort og andre chip-baserte kort avanserte, fant folk nye måter å bruke dem på, inkludert betalingskort for kredittkjøp og for oppbevaring i stedet for papir.

I USA har forbrukerne brukt chipkort for alt fra å besøke biblioteker til å kjøpe dagligvarer til å delta på filmer, og integrere dem i hverdagen. Flere amerikanske stater har chipkortprogrammer pågår for offentlige applikasjoner, som spenner fra Institutt for motorkjøretøyer til elektroniske fordeler (EBT). Mange næringer har implementert kraften til smartkort i sine produkter, for eksempel GSM-digitale mobiltelefoner samt TV-satellittdekodere.

Hvorfor Smart Cards

Smarte kort forbedrer bekvemmeligheten og sikkerheten til enhver transaksjon. De gir tamper-proof lagring av bruker- og kontoidentitet. Smart-kort-systemer har vist seg å være mer pålitelige enn andre maskinlesbare kort, som magnetisk stripe og strekkode, med mange studier som viser kortlest liv og leserens livsforbedringer som viser mye lavere kostnader for systemvedlikehold. Smart kort gir også viktige komponenter i systemsikkerhet for utveksling av data gjennom nesten hvilken som helst type nettverk. De beskytter mot et omfattende spekter av sikkerhetstrusler, fra uforsiktig lagring av brukerpassord til sofistikert systemhack. Kostnadene for å håndtere tilbakestilling av passord for en organisasjon eller bedrift er svært høy, noe som gjør smartkort til en kostnadseffektiv løsning i disse miljøene. Multifunksjonskort kan også brukes til å administrere nettverkssystemtilgang og lagre verdi og andre data. Over hele verden bruker folk nå smarte kort til et stort utvalg av daglige oppgaver, som inkluderer:

SIM-kort og telekommunikasjon

Den mest fremtredende bruken av smartkortsteknologi er i Subscriber Identity Modules (SIM), som kreves for alle telefonsystemer under Global System for Mobile Communication (GSM) -standarden. Hver telefon benytter den unike identifikatoren, lagret i SIM-kortet, for å administrere rettighetene og privilegiene til hver abonnent på ulike nettverk. Denne brukstilfellet representerer over halvparten av alle smarte kort som forbrukes hvert år. Universal Subscriber Identification Modules (USIM) brukes også til å bygge bro over identitetsgapet som telefonovergang mellom GSM, UTMS og 3G-nettoperatører.

Lojalitet og lagret verdi

En annen bruk av smartkort er lagret verdi, spesielt lojalitetsprogrammer, som sporer og gir incentiver til å gjenta kunder. Lagret verdi er mer praktisk og tryggere enn kontanter. For utstedere er flyt oppnådd på ubrukte saldoer og rester på saldoer som aldri blir brukt.

For forhandlere med flere kjeder som administrerer lojalitetsprogrammer på tvers av ulike virksomheter og POS-systemer, kan smartkort sentralt lokalisere og spore all data. Programmene er mange, for eksempel transport, parkering, vaskeri, spill, detaljhandel og underholdning.

Sikring av digitalt innhold og fysiske eiendeler

I tillegg til informasjonssikkerhet kan smartkort sikre bedre sikkerhet for tjenester og utstyr ved å begrense tilgangen til kun autoriserte bruker (e).

Informasjon og underholdning blir levert via satellitt eller kabel til hjemme DVR-spiller eller kabelboks eller kabel-aktivert PC. Hjemme levering av tjenesten er kryptert og dekryptert via smartkortet per abonnent tilgang. Digitale videosendingssystemer har allerede vedtatt smarte kort som elektroniske nøkler for beskyttelse.

Smarte kort kan også fungere som nøkler til maskininnstillinger for sensitivt laboratorieutstyr og dispensere for medisiner, verktøy, bibliotekort, helseklubbsutstyr etc. I enkelte miljøer, aktiverer smartkort-aktiverte SD- og microSD-kort digitalt innhold som det blir levert til de mobile håndsettene / telefonene.

E-handel

Smartkort gjør det enkelt for forbrukerne å sikkert lagre informasjon og kontanter for innkjøp. Fordelene de tilbyr forbrukere er:

Kortet kan bære personlig konto, kreditt- og kjøpspreferansinformasjon som kan nås med et museklikk i stedet for å fylle ut skjemaer.

Kortene kan administrere og kontrollere utgifter med automatiske grenser og rapportering.

Internett lojalitetsprogrammer kan distribueres på tvers av flere leverandører med ulik POS-systemer, og kortet fungerer som en sikker sentral depot for poeng eller belønninger.

Mikro Betalinger - Betaling av nominelle kostnader uten transaksjonsgebyr knyttet til kredittkort, eller for beløp for små for kontanter, for eksempel tilbakebetaling avgift.

Bank Utstedte Smart Cards

Rundt om kloden har bankstyrt co-ops (Visa, MasterCard, Discover og American Express) rullet ut millioner av smarte kort under EMV-standarden (Europay, MasterCard, VISA). Ofte referert til som chip og PIN-kort; disse er de facto typer kort for bankutstedelse i de fleste land unntatt USA Som Canada har nettopp startet sin regulatoriske skifte til EMV-kort, vil USA være den eneste øya i Nord-Amerika som ennå ikke har gjort vedtaket, som er drevet av de økte typene svindel med både kreditt- og debetkort. Smartkort har vist seg å sikre transaksjoner med regelmessighet, så mye at EMV-standarden er blitt normen.

Etter hvert som bankene inngår konkurranse på nyåpnede markeder som investeringsmegler, sikrer de transaksjoner via smartkort med økt rente. Dette betyr:

Smarte kort øker tilliten gjennom forbedret sikkerhet. Two-Factor Authentication sikrer beskyttelse av data og verdi over Internett. Trusler som "mannen i midten" og "trojanske hester" som replayer et brukernavn og passord er eliminert

Dette forbedrer kundeservice. Kunder kan bruke sikre smartkort for raske, 24-timers elektroniske overføringer via Internett

Kostnadene reduseres: Transaksjoner som normalt krever bankmedarbeiderens tid og papirarbeid, kan håndteres elektronisk av kunden med et smartkort

Helseinformatikk

Eksplosjonen av helsevesenets data introduserer nye utfordringer for å opprettholde effektiviteten til pasientvern og personvernsvern. Smart-kort adresserer begge disse utfordringene med sikker, mobil lagring og distribusjon av pasientinformasjon, fra nøddata til fordelsstatus. Mange sosialiserte land har allerede vedtatt smarte kort som legitimasjon for deres helsevesen og som et middel til å bære en umiddelbart gjenvinnelig elektronisk helseoppgave (EHR). Smartkortfordeler i helsetjenester inkluderer:

Raskt, nøyaktig identifisering av pasienter; forbedret behandling

Redusere svindel gjennom godkjenning av leverandør / pasientbesøk og forsikringsberettigelse

En praktisk måte å bære data mellom systemer eller til nettsteder uten systemer

Redusere rekord vedlikeholdskostnader

Embedded Medical Device Control

I mange år har innebygde kontrollere vært i mange typer maskiner, som styrer kvaliteten og presisjonen av deres funksjon. I helsevesenet sørger de innebygde smarte kortene om den beste og sikreste levering av omsorg i enheter som dialysemaskiner, blodanalysatorer og laserøyurgirurgisk utstyr.

Bedrifts- og nettverkssikkerhet

Microsoft Windows, Sun Microsystems (et datterselskap av Oracle Corporation) og alle nye versjoner av Linux har innebygde programvare kroker for å distribuere smartkort som erstatning for brukernavn og passord. Microsoft har bygget en komplett legitimasjonsplattform rundt Scard DLL og Crypto Service Provider (CSP). Med bedrifter som innser at Public Key Infrastructure (PKI) -forbedret sikkerhet er det som trengs for store distribuerte medarbeidere, er et smartkort-badge den nye standarden. Virksomhet til bedriftens intranett og virtuelle private nettverk (VPN) forbedres ved bruk av smartkort. Brukere kan bli autentisert og autorisert til å ha tilgang til spesifikk informasjon basert på forhåndsinnstilte privilegier. Tilleggsprogrammer spenner fra sikker e-post til elektronisk handel.

Fysisk tilgang

Bedrifter og universiteter av alle typer trenger enkle identitetskort for alle ansatte og studenter. De fleste av disse personene får også tilgang til visse data, utstyr og avdelinger i henhold til deres status. Multifunksjon, mikroprosessorbaserte smarte kort inkorporerer identitet med tilgangsrettigheter og kan også lagre verdi for bruk på forskjellige steder, for eksempel kafeer og butikker. Mange hoteller har også vedtatt ISO 7816 typekortlesere for å sikre rom og fasiliteter for ansatte.

Alle amerikanske myndigheter og mange selskaper har nå innlemmet en kontaktløs leser som et tilgangspunkt for deres fasiliteter. Noen selskaper har også innlemmet en biometrisk komponent til denne referansen. De eldre systemene distribuerer et enkelt nærkortskort som gateholderen. Men ettersom sikkerhetskravene har blitt sterkere og kostnaden for ISO 14443 standard systemer blitt lavere, tar verden raskt denne nye standarden til. Dette markedsskiftet er delvis drevet av den amerikanske regjeringens vedtak av den mandatiserte Personal Identity Verification (PIV) -standarden. Det er et rikt økosystem for leverandører og integratorer for denne standarden.

Hvis du trenger å finne informasjon om smartkortleser , vennligst kontakt oss!